Basisregistraties worden ruim voldoende gewaardeerd, maar het gebruik is niet makkelijk

Utrecht, juli 2020 - Begin 2020 heeft Statisfact in samenwerking met Berenschot in opdracht van het ministerie van BZK een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van basisregistraties en de belemmeringen die gebruikers van basisregistraties ervaren. Uit het onderzoek komt naar voren dat de basisregistraties veel gebruikt worden, zowel binnen als buiten de overheid. De gebruikers van de basisregistraties geven een ruime voldoende en zijn doorgaans tevreden over de gegevens en de mogelijkheden van de basisregistraties. Het gebruik van de basisregistraties blijkt echter niet altijd even gemakkelijk, vooral als gebruikers gegevens uit meerdere basisregistraties gecombineerd willen gebruiken. Benieuwd naar de highlights van het onderzoek, bekijk hieronder de samenvatting. 

De rapportage incl. bijlagen, geven een meer gedetailleerd beeld van de uitkomsten van het onderzoek en zijn terug te vinden op rijksoverheid.nl.

Voor vragen over dit onderzoek of andere vragen over onderzoek onder stakeholders (klanten, medewerkers, gebruikers, ketenpartners) neem dan contact met ons op.

Previous
Previous

Invoering BRO, iedereen heeft baat bij inzicht in de voortgang!

Next
Next

Luisteren naar de klant is de beste marketing